Bereikbaarheid

Met de fiets
De beste en gezondste manier om vlot in de stad te geraken is ongetwijfeld de fiets! Het centrum is vanuit alle richtingen goed bereikbaar met de fiets. De fietsrouteplanner van Toerisme Oost-Vlaanderen maakt het je heel makkelijk om een fietsroute uit te stippelen. van eender welk fietsknooppunt in de provincie tot bij knooppunt 36. Op diverse locaties in de stad zijn fietsenstallingen aanwezig op onderstaande kaart kan je de voornaamste terugvinden.


Met de trein of bus 
Sint-Niklaas is vlot te bereiken met het openbaar vervoer. Om naar het centrum van de stad te geraken wandel je zo'n kleine 10 minuten door de Stationsstraat. Voor een gedetailleerde uurregeling van de nmbs kan u ook terecht op www.b-rail.beJe reisweg met de bus kan je opvragen bij www.delijn.beJe biljet (lijnkaart) koop je best vooraf in één van de vele voorverkooppunten!


Met de auto 
De stad beschikt over verschillende centrumparkings. Deze parkings zijn betalend en kan je bereiken door de pijlen met parkingroute te volgen. Hieronder op de kaart kan je de verschillende parkings terugvinden.

Wegenwerken 
Er zijn verschillende wegenwerken gepland in en rond Sint-Niklaas. Op de Vlaamse website wegenwerken.be kan je de werken op federaal niveau volgen. Op de website van de stad Sint-Niklaas vind je een overzicht van de lokale werken.